zondag 3 april 2016




















Heya!

Hier ben ik weer, na een drukke week, en niet omdat ik moest werken dit keer ;)

Maandag hebben we het 'castle' bezocht, dat overal zo hoog aangeschreven staat. Het was allemaal wel mooi, maar van het kasteel zelf
zagen we niet veel... Het ging namelijk voornamelijk om de gebouwen die zich binnen de kasteelmuren bevonden, dat waren dan telkens kleine museumpjes. Maar goed, ik vond het op die manier ook wel de moeite, zeker ook omdat er heel veel mooie uitzichten waren omdat het kasteel op een heuvel staat.


Dinsdag namen we de bus naar Glasgow omdat dat de grootste stad van Schotland is. We maakten
er een wandeling die dan allerlei monumenten, bezienswaardigheden en museums enzo passeert. Het was best mooi, maar Edinburgh is mooier ;) We zagen er onder andere dit gekke standbeeld!


Woensdag hadden we een rustiger dagje waarin we de 'Mary king's close' bezochten. Een griezelige tocht door de oude ondergrondse straten van Edinburgh. Een 'close' in Edinburgh is een nauw straatje tussen 2 gebouwen dat de heuvel af gaat. Er vertrekken er zo superveel vanuit de Royal Mile. Nu zijn er dus een paar verdwenen in bouwwerken. 1tje is er dus superbekend, en daar hebben ze dus een tocht door gemaakt. Er is een karakter uit die tijd die je dan rondleidt en je verteld over het leven in die tijd. Het was heel goed gedaan allemaal! (En ik was blij dat ik er met Chiel was, want eng vond ik het wel ;))


Donderdag hebben we fietsen gehuurd en zijn we richting Pentland Hills getrokken. De tocht naar deze heuvels op zich was al goed voor minstens een uur fietsplezier! Maar het volgde een rivier en het was echt wel mooi. Eens in de Pentland Hills kon het pas echt beginnen, alleen was het ontzettend stijl allemaal. Dat hadden we niet verwacht want volgens meerdere toeristische sites waren er mooie fietstochten te doen in deze omgeving. We hebben dus maar gefietst wat we konden, en de rest te voet gedaan. Uiteindelijk hadden we dan gelukkig een prachtig zicht! :)



Vrijdag hebben we een 'day ticket' gekocht voor de bus en hebben we zo een 'hop on hop off' bus tour na gedaan ;) Op deze manier was het wel goedkoper natuurlijk! Het idee was leuk, maar het weer werkte niet mee dus eindigde onze dag in de 'Costa' met een warme chocomelk. Ook gezellig, toch? ;) We bezochten onder andere de Royal botanic gardens (dit is midden in de stad!).


Gisteren gingen we naar de bioscoop en keken we er de film Zootropolis, het was echt enorm grappig! :) Helemaal mijn niveau van film, niet te eng enzo!


Vandaag beklommen we de Calton Hill, een heuvel vlak naast de stad zelf, heel erg toeristisch dus. Maar het was mooi, dat kan ik niet ontkennen ;)


Meer volgt later!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten