zondag 28 februari 2016

Hallo allemaal! Heya!

Vandaag was de grote dag, ik ben naar Edinburgh gevlogen samen met moeke. Afgelopen nacht zijn we gaan slapen bij mijn vriend thuis omdat die vlakbij Schiphol woont en we daar ons vliegtuig moesten nemen. Zijn ouders brachten ons en zwaaiden ons zo mee uit, bij deze, nog eens erg bedankt daarvoor! We haalden onze vlucht nogal nipt omdat de paspoortcontrole erg lang duurde, we gingen immers de Schengenzone uit. De vlucht verliep dan gelukkig wel erg vlot. Eenmaal aangekomen namen we de tram tot in het centrum waar mijn toekomstige kamergenoot ons opwachtte. Hij begeleide ons vervolgens naar het appartement en duidde ook aan waar we een supermarkt en dergelijke konden vinden. Erg handig allemaal! Ik liet m'n bagage achter op m'n kamer en we gingen door naar het hotel waar mijn mama dit weekend zal verblijven. Daarna aten we iets kleins en trokken we de stad in. We deden er eerst wat praktische boodschappen zoals onder andere een plaatselijke simkaart. Dan wandelden we naar het historisch centrum en keken er ons de ogen uit het hoofd! Zoveel mooie en/of interessante gebouwen! Ik wist soms niet waar eerst naar gekeken. We zochten op wat we morgen wanneer kunnen bezoeken. Als laatste activiteit van de dag sloegen we wat eten in bij de supermarkt, want nu moeke er bij is kon ze me nog helpen dragen. Uiteindelijk aten we voor avond (na een lange zoektocht!) en kropen we doodop ons bed in. Morgen meer! 

Cheers!





maandag 22 februari 2016

Hallo allemaal!

Welkom! Want als jullie dit lezen wil dat zeggen dat jullie de weg naar mijn blog gevonden hebben.Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten verblijf ik van 27 februari tot 7 mei in Schotland, Edinburgh. Ik ga daar 4 weken thuiszorg en 4 weken heel-en geneeskunde uitvoeren. Tussenin heb ik ook nog 1 à 2 weken Paasvakantie, ik zeg 1 à 2 omdat dit voorlopig nog niet helemaal vastligt. Maar geen probleem, één van mijn doelen met deze buitenlandse ervaring is namelijk dat ik de dingen meer los zou leren laten. Concrete plannen heb ik verder nog niet, maar het plan is de dingen op me af te laten komen en op zoveel mogelijk voorstellen ja te zeggen. Bijleren, ontdekken, mezelf beter leren kennen, dat zijn de dingen waar ik aan wil werken komende 3 maanden. En ik ben er zeker van dat dit concept hiervoor de ideale springplank is! 
De koffer is gepakt, alle formulieren zijn in orde, en zaterdag wacht het vliegtuig op ons. Ik vertrek namelijk niet alleen, moeke vergezeld me voor de eerste 2 dagen, zo is ze zeker dat ze me in goede handen achterlaat. 
Voilà, dit is het voor mijn eerste berichtje, ik hou jullie vanaf zaterdag verder op de hoogte! :)